Si estàs llegint aquest article, possiblement sigui perquè vulguis saber què fer per aconseguir que el vostre fill dormi sol a la seva habitació.

T’agradaria saber com aconseguir que el vostre fill deixi d’angoixar-se cada vegada que el poseu a dormir a la seva habitació, sense tenir por de prendre alguna decisió que pugui perjudicar el seu desenvolupament personal i que a més, això, us permeti descansar bé a tots.

Vull dir-vos que esteu al lloc indicat, ja que durant els propers 5 minuts, us explicaré les 3 coses més importants que heu de saber per aconseguir que el vostre fill pugui dormir sol, i així, també pugueu descansar tots bé. Sense tenir por de prendre alguna decisió que pugui generar ansietat o por en el vostre nen o en vosaltres.

He treballat amb desenes de clients per resoldre el tema del dormir i m’he adonat de quines són les coses més importants a fer perquè tots pugueu descansar bé, sense haver de passar per la por de prendre alguna decisió que no afavoreixi al creixement personal del vostre fill i sense tenir por, de si li esteu donant els recursos necessaris per aconseguir la autonomia que necessita. Sinó fem res al respecte, potser més endavant se senti limitat d’alguna manera per no haver potenciat la seva autonomia personal ( així com que no vulgui anar de colònies, o no pugui gaudir de la festa del pijama a casa d’algun amic)

El ERROR número 1: Jugar amb el nen a jocs que impliquin moviment i acció. Per conciliar la son, s’ha de tenir en compte que l’activitat física i mental ha d’anar disminuint, del 10 al 0. Si fem jocs moguts abans de posar-lo a dormir, la seva activitat física i mental estarà al numero 7 o 8, per tant, no podrà dormir. Hem d’evitar això. És molt millor fer activitats que impliquin poca activitat física i mental, com per exemple, explicar un conte o posar música relaxada. D’aquesta manera, aconseguiràs que les funcions motores i cognitives, estiguin poc alterades, i serà molt més fàcil conciliar la son.

El ERROR número 2, és deixar que el nen s’adormi al sofà o en un altra lloc, i que una vegada estigui adormit, el portis al seu llit. Si feu això, quan es desperti, ell se sentirà desorientat perquè no sabrà on està, i començarà a plorar i possiblement el torneu a portar al llit dels pares. De manera que no acabarem d’aconseguir el nostre objectiu.

I el ERROR número 3, és posar-lo a dormir al seu llitet i després de que s’aixequi en varies ocasions o plori perquè no vol estar al seu llit, el traieu. Si feu això, estareu entrant en una contradicció. Si li dieu que és hora de dormir, no el tragueu del seu llitet fins que s’adormi. Pel contrari, l’estaràs confonent i sempre farà coses com plorar o aixecar-se, perquè sabrà que al final, sempre l’acabeu traient. Doncs, perquè ell hauria de deixar de plorar o deixar d’aixecar-se, si sap que al final el traureu i el portareu a domir amb vosaltres?

Si alguna d’aquestes 3 coses us sona familiar, es perquè teniu por de prendre alguna decisió que pugui generar algun tipus d’ansietat al vostre fill. I és molt important que feu alguna cosa al respecte abans de que pugui empitjorar i ell vagi creixent sense haver superat aquesta etapa i pugui convertir-se en un límit per a la seva autonomia personal.

Si penseu que us puc ajudar en el vostre cas particular, només us heu de posar en contacte amb nosaltres!