Durant els propers 5 minuts, us explicaré les 3 coses més importants que heu de saber per aconseguir que el vostre fill/a deixi d’exposar el seu caràcter en situacions compromeses per vosaltres i que sapigueu exactament com actuar perquè  pugui tenir una bona forma d’expressió i comunicació emocional.

He treballat amb desenes de clients per aconseguir que el seus fills/es deixessin de fer rabietes i m’he adonat de quines son les coses més importants que podeu començar a fer per eliminar aquesta conducta que fa una i una altra vegada, sense haver de passar perquè us sentiu culpables per no saber si l’esteu comprenent i si realment, li esteu donant els recursos necessaris perquè pugui expressar-se bé amb els altres.

ERROR 1: El primer error és intentar contenir l’emoció del nen abraçant-lo fort perquè deixi de donar cops o patades o agafar-lo en braços per veure si es tranquil·litza. És millor deixar-lo fer, deixant que tregui totes les seves emocions fora. Ja que les emocions, s’han de treure, del contrari, surten més endavant, però manifestant-se d’una altra manera, així com un possible mal de panxa, o altres.

ERROR 2: Error 2 que cometen molts: Intentar que el nen es calmi, posant-te tu al seu nivell, amb cara de preocupació i demanar-li que es calmi i que t’expliqui perquè fa això. El nen és petit encara, per tant, és possible que no sàpiga explicar el perquè ho fa, per això, si li demanes que ho expliqui, possiblement, es posi més nerviós del que ja esta. Perquè estareu bloquejant i interrompent les seves emocions.

I finalment, el TERCER ERROR:  Renyar-lo per la seva conducta o vacil·lar-lo, si fas això, segurament l’encendràs més i el més segur, és que pugui la intensitat de la rabieta.

Si alguna d’aquestes tres coses et resulta familiar, és perquè no sabeu exactament com actuar davant d’aquest tipus de situacions i és important, que feu alguna cosa al respecte abans que tot empitjori i es converteixi en la forma de comunicació i expressió inadequada, però habitual del teu fill.

Amb això, no només podreu aconseguir que el vostre fill/a deixi de fer rabietes de manera senzilla, sinó que també podrà aprendre a comunicar-se de forma sana amb els altres sense que hagueu de passar per sentir-vos exposats cada vegada que ho fa o preguntant-vos si ho esteu fent bé, com passa comunament.

Sé que és important per vosaltres que el vostre fill/a aprengui i tingui una bona forma d’expressió i comunicació, si penseu i voleu que us puc ajudar, només heu de posar-vos en contacte amb nosaltres.