A mesura que anem creixent, anem assajant les nostres habilitats socials que es consolidaran més endavant. Quan no hem desenvolupat unes bones habilitats socials, podem trobar-nos amb certes mancances que poden derivar en dificultats relacionals com la timidesa, la inseguretat, l’aïllament social, etc.

  • Sents que et costa expressar el que penses o vols?
  • Els teus amics queden i tu et quedes a casa?
  • Tendeixes a aïllar-te en el teu mon? (videojocs o altres)
  • Tendeixes a deixar-te endur pels altres perquè et costa dir: “NO” o et costa posar límits (per por al conflicte)?
  • Tendeixes a expressar-te de forma “agressiva” amb els altres quan no pots més?

Totes aquestes dificultats ens creen un malestar i una angoixa que a vegades pot portar-nos a evitar relacionar-nos amb els altres. És important saber gestionar aquestes relacions d’una manera sana per tal d’enfortir i preservar la nostra autoestima, així com per poder gaudir del context social.