Hi ha moments a la vida en els que ens podem sentir sobre passats per algunes circumstàncies i ens pot fer sentir esgotats emocionalment. Potser has deixat passar un temps intentant portar la situació el millor que saps, potser has intentat buscar diferents solucions, però tot i així, no acabes de sentir-te del tot bé o fins i tot no acabes de veure’n la sortida. No cal que sostinguis tu sol/a aquesta situació! Deixa’ns acompanyar-te en aquest moment i junts gestionarem, consensuarem i aconseguirem que arribis a un major benestar.

 

Em pot ajudar el psicòleg?

L’edat adulta és la més llarga i a vegades ens trobem davant certes circumstàncies que ens superen emocionalment. Aquest fet, ens porta a plantejar-nos qüestions com:

  • Tant malament no estic per necessitar un psicòleg!
  • Com em pot ajudar una persona que no sap res de mi i no em coneix?
  • Em faran fer un tractament llarg i il·limitat en el temps i potser no necessito tant!
  • Què em pot dir un psicòleg que no em pugui dir un bon amic?

És comú, que davant les adversitats amb què ens anem trobant al llarg de la vida, intentem resoldre-les per nosaltres mateixos esgotant tots els nostres recursos i estratègies. Si no ens en sortim, cerquem el suport i l’ajuda de les persones properes que ens donen confiança. Normalment, quan hem esgotat tots els nostres recursos i els dels nostres amics o familiars i fins que no ens sentim totalment desbordats emocionalment, no sol·licitem el suport d’un professional.

Els psicòlegs som experts en salut mental. No és necessari tocar fons i no poder més amb la situació per demanar ajuda. La psicoteràpia t’ajuda a gestionar el malestar i t’acompanya en els canvis necessaris per a la millora de benestar. Entendre, acceptar i reconèixer que hi ha quelcom que ens fa patir, és el primer pas cap al canvi i cap al creixement personal. Dóna’t aquesta oportunitat, confia en nosaltres!

Què és la psicoteràpia i quant dura?

La psicoteràpia és un procés on s’estableix una relació de col·laboració i confidencialitat entre l’usuari i el psicòleg on a través de la demanda que se’ns sol·licita, s’acorden objectius terapèutics per tal de restablir el benestar de la persona.

El procés d’atenció comença en el moment que l’usuari fa la primera trucada al centre demanant informació i es concreta el dia de la primera visita. En la primera sessió, el professional escolta amb atenció i sense judici el motiu de consulta i es recull la informació de forma acurada per valorar la situació. A partir d’aquí i en conjunt amb l’equip, es valoren les necessitats específiques de cada cas i es planteja la intervenció que més s’adequa a les necessitats concretes de cada usuari.

Conjuntament amb l’usuari, es decideix la freqüència, la duració i els objectius de tractament, que s’aniran revisant al llarg del procés.

La psicoteràpia és una oportunitat que t’has de donar tu mateix per ajudar-te a restablir el  benestar. En cap cas és una obligació i el pacient pot abandonar en el moment que ho cregui oportú.

Si l’usuari ho sol·licita o es recomana pels professionals i s’arriba a consensuar amb el pacient, es pot complementar l’exploració amb proves psicomètriques (test psicològics).