Mireia Verdaguer i Marta Segrelles, psicòlogues acreditades pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya amb Número  24.931 i 21.851. Impulsores del centre d’atenció psicològic: Creixement Familiar.

Entenem l’atenció psicològica com un procés d’acompanyament cap a la millora del benestar personal. La psicologia ofereix noves maneres de veure, entendre i relacionar-se amb l’entorn a través de diferents tècniques i estratègies.

Fa onze anys que ens dediquem al món del creixement i desenvolupament de les persones i som expertes en infància, joventut i família. Entenem que gran part del nostre benestar a la vida, depèn de la qualitat de les relacions que establim. Per això és important poder trobar la millor manera de gestionar les relacions amb els altres i les diferents etapes i processos de canvi que ens anem trobant.

Possiblement, si estàs llegint això, és perquè d’alguna manera t’agradaria fer algun petit o gran canvi en la teva vida i el primer pas pel canvi, és la consciència sobre el com ens sentim i cap a on volem mirar. Quan som nens o adolescents encara no sabem que les decisions dels nostres progenitors, marquen i influeixen d’alguna manera el nostre futur. Quan ens fem grans, ens agrada saber que podem canviar-ho tot amb les nostres decisions i formar així, la vida que vulguem tenir. Tant si compartim o no, els valors que ens han transmès quan érem petits, és important poder acceptar la nostra història i saber que podem modificar el nostre futur i assolir qualsevol cosa que ens proposem, si modifiquem les nostres creences.

Sabem que quan ets pare/mare, és molt comú el pensament de que “si faig X o Y, pot afectar al meu fill/a per la resta de la seva vida”, perquè hi ha consciència d’estar educant i formant en la seva etapa de creixement i desenvolupament. Quan passes de ser fill/a a ser pare/mare, és fàcil adonar-se que a vegades, el nostre comportament amb ells, pot estar influenciat pel que vam rebre nosaltres. Sé que tots els pares/mares volem el millor per als nostres fills i encara que estiguem més o menys contents amb el que vam rebre, és segur que ells van exercir el seu rol el millor que van saber. El primer pas pel canvi és posar consciència sobre quin són els valors que he rebut i quins vull per a ells.